CARBUNE

Lignitul este un carbune non-aglutinant cu o putere calorica bruta de sub 23.860 kJ/kg (5.700 kcal/kg), format din turba comprimata natural, de culoare bruna, utilizat drept combustibil in cazane de termoficare, centrale etc.
Lignitul contine 60-70% carbon( pe baza uscata fara cenusa) si un continut de cenusa de 6-19%.
El s-a format la adancimi scazute si temperaturi mai mici de 100 grade celsius.

mai mult

CALCAR

Calcarul este una din cele mai des intalnite roci sedimentare ale planetei, existand cromatic in mai multe variante: alb, cenusiu sau galben. Sursele de calcar natural sunt reprezentate de atolii de coral, moluste sau fenomene carstice.
Calcarul are o gama larga de utilizare, incepand cu industria sticlei si a ceramicii, cu agricultura, industria chimica, cea farmaceutica si terminand cu domeniul constructiilor si elementelor decorative.

mai mult

BRICHETE din CARBUNE

Brichetele din carbune lignit sunt un combustibil cu o putere calorica imbunatatita si un randament maxim pentru arderi folosit la centrale termice, instalatii de incalzit, boilere, etc.
Brichetele din carbune sunt obtinute din sortarea si concasarea carbunelui de lignit.
Materia prima este praful de carbune rezultat in urma exploatarii carbunelui, care se concaseaza, dupa care se adauga un liant combustibil natural si un agent de desulfurare.

mai mult