Povestea noastra

S.C. Explocarb S.R.L este o companie miniera care a luat fiinta in orasul Motru, judetul Gorj in anul 2006.

S.C. Explocarb S.R.L are ca obiect principal de activitate extractia de carbuni, calcar, detinand cariere de exploatare carbune, calcar industrial si de constructii.

Cariera de exploatare carbune(lignit) este situata in Miculesti, judetul Gorj.

Microcariera de exploatare calcar industrial si de constructii este situata in extravilanul comunei Pestisani, judetul Gorj.

Materialele extrase din propriile mine satisfac si cei mai exigenti clienti din piata, fiind de cea mai buna calitate, ajutandu-ne sa crestem increderea in produsele noastre.

Societatea noastra dezvolta noi tehnologii pentru eficientizarea activitatii miniere si pentru exploatarea si prelucrarea resurselor minerale.

Compania noastra detine certificat ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2007 pentru:

  • extractia si prepararea carbunelui
  • extractia pietrei ornamentale si pentru constructii
  • extractia pietrei calcaroase, a ghipsului, a cretei, ardeziei
  • extractia pietrisului, nisipului, argilei si a caolinului
  • constructii de cladiri, demolare, terasamente si organizarea de santiere, constructii de autostrazi, drumuri, aerodroame si baze sportive, constructii hidrotehnice
  • comercializarea pietrei ornamentale, a pietrisului, nisipului, argilei, caolinului din extractie
  • fabricarea betonului si a produselor din beton pentru constructii
  • transport rutier de marfa
  • inchirierea mijloacelor de transport si a utilajelor de constructii si demolare

 

Valorile care stau la baza succesului companiei noastre sunt:

Comercializam numai produse de calitate superioasa, fara reziduuri

Actionam in mod prudent si responsabil pentru protejarea mediului inconjurator

Avem cea mai mare incredere in produsele comercializate de noi. Este temelia colaborarii noastre

Inovatia ghideaza actiunile noastre de zi cu zi. Dorim sa imbunatatim procesul tehnologic, sa cream ceva nou. Avem puterea de a realiza schimbari importante.

Comunicam aspectele importante intr-o maniera deschisa si prompta, pentru o colaborare cat mai stransa

Nu suntem rigizi, ne adaptam si inovam permanent

Agregatele de cariera, calcarele industriale si de constructii sunt utilizate in lucrari de constructii si infrastructura, respectiv la amenajarea de drumuri si pentru obtinerea betoanelor usoare.

Calcarul industrial si de constructii din perimetrele noastre intruneste conditiile impuse de standardele in vigoare privind folosirea ca materie prima pentru industria materialelor de constructii.

Compania noastra este o societate cu capital privat, cu sediul in orasul Motru, Aleea Liliacului, nr 5, Bl. B1, sc. 6, ap. 4, et. 1, jud. Gorj.

Societatea are ca obiect de activitate extractia si prepararea carbunelui inferior( cod CAEN 0520), extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii, extractia pietrei calcaroase, a gipsului, cretei si ardeziei( cod CAEN 0811).

Strategia companiei noastre este de a creste cota de piata, de a eficientiza procesul de extractie a lignitului la standarde europene, cat si de a fi competitivi la nivel national si international.

Compania noastra tinde sa fie cat mai performanta si competitiva, prin prisma capitalului uman, a investitiilor desfasurate, si a unui managment de risc calitativ.

S.C. Explocarb S.R.L a implementat sistemul de management de meniu, in conformitate cu standardul ISO 14001:2015, indeplinind asteptarile privind aspectele de meniu industriale si de reglementare.

S.C. Explocarb S.R.L asigura protejarea mediului inconjurator in beneficiul generatiilor viitoare, avand o politica de mediu sanatoasa, aliniata la standardele internationale cat si o responsabilitate sociala indreptata catre comunitatea locala din Gorj.